Wednesday, February 17, 2010

Mengapa ? dan mengapa ?

Mengapa perlu ambil tahu ? Mengapa ? mengapa perlu kecoh. Kenapa ? kenapa semua ni terjadi ? Cuba cerita. Bukan kah engkau yang marah-marah. Bukan kah kau yg sindir aku kata begini "haa kejap lagi pi la tulis blog pasal ni" Mengapa ? Siapa yang tulis dlu ? siapa ? bukan kah kau ? Siapa yg heboh kan dlu ? bukan kah kau ? bukan sekadar di blog, tetapi di status juga. Kenapa ? Siapa yg tak betul skrng ni ? Siapa ? dan mengapa ?

Mari sini dgr ini, lihat dan peka.Yaa, aku paham dgn keadaan kau. Siapa tak paham ? Aku cuba, cuba utk menggembirakan kau. Tetapi isi hati kata boleh, anggota mengatakan tidak, mulut mngatakan sukar. Aku seorang insan yang berego tnggi, yaa aku mengaku. Tetapi sedarkah engkau, yang engkau lebih pentingkan perasaan sendiri ? Tmptkan diri di tmpt org yg susah, selami hati dengan sifat kesabaran. Bukan kau sahaja yg prnh mengalami situasi sebegini. Ada org yg diluar sana lebih dari engkau. Aku prnh mengalaminya. Tapi aku dpt mengatasinya. Jadi org yg kuat, bkn yg lemah. Fikir secara positif, bukannya negatif. Fikir secara kehadapan bukan nya kebalakang. Jangan terlalu ikut kan perasaan shngga diri binasa.

Matangkan lah diri itu, jangan jadi terlalu ego dan emo. Maaf jika aku berkasar dengan kau. Jika bukan kau yg mulakan dlu dengan menghntar entry yang berbaur kegeraman dan membuatkan aku tersentak, entry ini tidak akan wujud. Tapi engkau yang memaksa. Kau kata aku dulu, tapi kau yang dlu. Aku bukan suka-suka nak post entry, bukan sebarangan cerita aku nak post. Aku pkir juga perasaan org, melainkan, MELAINKAN, org itu melampaui batas.

Sudah dan sudah, aku cuba bersabar. Kau apa tahu ? Tahu dgn perangai kau. Sbb apa ? sbb tak dpt keluar dgn kekasih hati. Dalam dunia ni, dalam Malaysia ni, bukan kau seorang sahaj yg wjud. Rmai lagi. Tak prlu nak beremo lebih. Takkn lah engkau seorang sahaja 1 dlm sejuta yang mengalami keadaan sebegini, rmai lagi. Tlg berfikir secara matang, jgn bertindak ikut sesuka hati. Maaf kalau terkasar, aku bukan nak sebegini, tetapi engkau yg paksa

Sudah, lupakan dan kita ke cerita seterusnya.

Semalam, aku dan kawan-kawan sekolah rndh dahlu, kira buat reunion lah. Mcm best, tapi tak best. Tgk muka dia tu, dia tu la, rasa nak kasi penyepak pun ada juga. Maaf la, aku bukan nya sejenis manusia yg berhati perut. Aku tak reti nak chill kan org. So maaf dan maaf. Kalau kau rasa tak best keluar dgn aku, lain kali takpayah keluar lah kan. Haha. Aku tak paksa. cuma semalam, aku kesian akan kau. Aku cuba nak chill kan, tapi tak pndai.

Yg pi ungkit balik hal tadi buat apa

Ok ok, ubah topic, mari sini lihat ini. Semalam lepak Pavillion, tgk wayang cerita wolfman. Tekejut beruk dibuatnya. Aksi yang agak menggerunkan dan mnggelikan. 18PL pnya cerita. Nasib ada kekasih hati sbelah, boleh la romenromentik skit. kahkahkahkaha. Dah lepas tgk wayang, perut lapar dan makan la Pizza Hut. Aku kempunan Pizza mcm org pregnant. Kehkhekheh. So, mari kita lihat gmbr gmbr, utk maklumat lanjut sila layari facebook.com dan lihat galeri disana.


Seperti biasa, cermin di toilet Pavillion mmg wajib dijadikan tmpt mengambil gmbr remaja-remaja sekarang. Belakang dari kiri:Masyitah, Fatin dan Norma. Depan yang pendek:saya dan Shazrina.

Yaa, muka korang korang semua dah berubah. dulu-dulu kecil kecil mcm cili padi. dan seperti biasa, mmg aku pndek. Kehkehkehkeh.


Sprti biasa kekasih hati mesti ada, wajib ada jadi tukang gambar.


Dan last, ini muka org kebulur. Amacam ? cun kan ? mmg cun. Gmbr aku tgh makan tak boleh la nak show off, malu lah kan. Auww.

So, amat lah best, aku kasi 5 star semalam. Mulut diaorg mcm itik. Even dh lama tak jumpa, 5 tahun lagi tu, tapi still mcm baru semalam jumpa tkde malu-malu kucing kucing. So thanks kepada Diyanah sbb ajak jumpa. Ehh siapa lah Diyanah tu kan ?

2 comments:

  1. wolfman tak best lar kan?? haha enjoy ur day beb

    ReplyDelete
  2. best lahh. bg 3 star. boleh la juga

    ReplyDelete