Monday, December 13, 2010

Perempuannnnnn dan perempuannn di dalam hubungan

Sesungguhnya lelaki sukar untuk memahami prmpuan begitu juga prmpuan sukar utk memahami lekai. Sesungguhnya manusia tidak begitu smpurna sehingga tiada hubungan yg smpurna jikalau tiada tolak ansur diantara satu sama lain. Tiba tiba* -.-' (update belog smbil menikmati secawan nesface sbb taknak tidoq malam. dari gaya mcm tension, org tension kena la hisap rokok, rokok sebatang. fuhhhh. esok class. bercakap dalam hati smbil mencarut carut kepada seseorang)



Yaa, jikalau anda lihat kenapa saya dan kenapa dia dan kenapa semua perempuan tetapi bukan semua dan kenapa sesetengah permpuan meninggalkan lelaki kerana dan apa yang aku cuba katakan ini ialah apa ? mcm keling tak ayat aku ? yess ! aku serabot ? mungkin ? kerana itu mungkin juga ayat aku tunggang telabik mcm hindraf bercakap cakap dgn samit velu. -.-'



Apa yg aku cuba katakan disini, kerja english aku portfolio gampang tu dh siap. fewitttt. cayalaaahhh Nana ! Ayat lu even tunggang telabik pun gua siapkan jugak. Lu org jgn byk bising. Gua dh jauh dari seksaan lecturer english yang garang mcm singa tu -.-' Ok bukan ini, ini dah lari tajuk ! Mungkin perlukan perenggan baru utk memulakan entry baru.


Mari kita bercerita ttng prempuan. Perempuan kaum yang lemah dan merupakan kaum yang ingin dilindungi dan apa apa je la kan, mungkin apa yang aku cerita ni ada yang betul ada yang salah, tetapi mengikut pengalaman, mungkin ia dpat membantu sedikit. Mungkin tetapi tidak benar :)



1- Perempuan kalau marah, dia takkan pernah tunjuk MELAINKAN dia dah betul betul sakit tahap maksima. If dia cakap "mana ada pape lah, tak marah pun" smbil tnjuk reaksi muka fake dia, itu menandakan dia marah. kalau lelaki taktahu muka fake prmpuan mcm mana, ini mmg masalah. Serupa baik kau dduk rumah diam diam tak payah couple.

2- Prmpuan kalau tidak dilayan dan diabaikan, mungkin dia akan tertnya tnya dan tercari cari dimanakah lelaki, dan mula berfikiran negative bahawa lelaki tersebut mungkin curang, mungkin dh tak sayang dia, mungkin bla bla bla sgala yang negative keluar menyerabutkan otak. wal hal lelaki sedang lepak dgn mmbr keran lelaki or mungkin sesetengah lelaki lebih pentingkan kawan kawan dari kekasih. Mungkin lelaki patut menghntar msg ataupun call ataupun apa apa je yg berkaitan dgn perhubungan yang boleh menghubungkan diantara satu sama lain memberitahu bahwa anda sedang sibuk or boleh juga msg memberitahu anda akan msg dia or call dia lepas pulang dari lepak utk membuatkan si permpuan tidak tertggu tggu mcm tggul -.-'

3- mengikut fakta, lelaki lebih kuat tidur dibandingkan permpuan. Mungkin juga prmpuan terasa sgt menjengkelkan apabila lelaki asyik tidur je 24jam. HAHAHAHAHA. sumpah terasa mcm nak hambat lelaki yang asyik tidur 24jam. Kan kan kan ? Mcm takde kerja lain nak buat. Nanti rezeki tak masuk kot -.-'

4- Permpuan lebih suka meluahkan masalah dia dgn pasanganya nak dibandingkan dgn kwn kwn, seriously ini betul ! kerana prmpuan memikirkan bahawa pasangannya lebih memahami dia nak dibandingkan dgn kwn kwn. Dia juga berfikir dlm perhubungan tiada apa apa yang nak perlu dirahsiakan jikalau kita dh percaya diantara satu sama lain bukan ? So lelaki, jikalau prmpuan meluahkan masalah dia, sila dgr dgn teliti dgn muka penuh emosi even kau tak tahu mcm mana nak solve masalah itu, tapi cuba memberi sedikit motivasi supaya permpuan merasakan diri mereka dihargai. Jgn sesekali mengeluh jikalau mereka meluahkan masalah mereka, ini menunjukan bahawa lelaki boring mendengar masalah mereka yg bertimbun timbun itu -.-'

5- Prmpuan tak suka lelaki kalau prgi date bwk sekali kwn kwn diaorg. Ini sgt la sadis. serious sadis. -.-'ia diibaratkan sprti lelaki tu lebih prefer nak dgn kwn kwn 24jam, pagi kwn, prgi date kawan, bgn tidur kwn semua kawan.sehingga anda diibartkan tidak boleh beza dimana kwn dan dimana kekasih -.-'

6- Prmpuan juga tidak akan suka jikalau lelaki asyik berceita ttg kekasih gelap mereka. ia ibarat mcm anda lebih sayangkan kekasih lama anda berbanding dia. tetapi prmpuan suka membanding banding diri dia dan kekasih lama anda kerana dia mahu menilai sama ada anda lebihkan dia ataupun kekasih lama anda.

7- Prmpuan takkan prnah suka lelaki yang janji janji jani tapi tak prnh tunaikan janji mereka. Sumpah ini mcm gampang. Lelaki tak guna. Ciss. Sekali janji tak prnh tunai, dua kali janji sama jugak, masuk 3 kali kasi pelempang nak ? cuma certain prmpuan je yang boleh mampu bertahan dgn 4,5 6, juta kali janji.

8- Senjata prmpuan ialah aiyak mata. Jikalau prmpuan nangis, sila la pjuk dgn betul. Jgn dok ngejek ngejek ckp tak cool la apabala la. Ini nmpk tidak romantik. Prmpuan sbnrnya mmg kerap menangis.

9- Prmpuan lebih suka msg dibandingkan lelaki. Ini adalah fakta. tetapi prmpuan akan terasa bosan apabila lelaki msg mcm haram j. Ini mengundang kepada pergaduhan. Serupa baik kau takpayah ada awek kalau taknak msg kalau msg pun nak taknak nak taknak. Zzzzzzzz -.-'

10- Prmpuan juga akan cpt bosan jikalau lelaki tiada komitmen di dalam prhubungan. Contohnya lelaki tidak menunjukan sayang mereka kepada prmpuan sedangkan sbnrnya sayang. tetapi prmpuan tidak akan prnah tahu jikalau lelaki tidak menunjukkannya. Manusia nak menilai org baik atau jahat sgt sukar bukan ? Prmpuan akan berfkiran negative jikalau lelaki mengabaikan mereka.

11- Prmpuan hati mereka ibarat tisu, sng rabak sng koyak, sng terluka. So kawal percakapan anda. even mereka tak tnjuk yg mereka sakit, tetapi di dalam hati siapa tahu ?

12- Prmpuan sekali dh sayang, sayang gila. tapi kalau dia tak sayang, dia mmg tak sayang. Bukan mcm lelaki, byk byk sayang prmpuan -.-'

13- Perempuan jikalau mereka mntak break atas sbb yg tidak munasabah sila jgn layan, kerana mereka diwaktu itu didlam perasaan yang serabut sehingga membuat keputusan yang tidak masuk akal. Tapi kalau asyk asyk mntak break masalah juga. pndai pndai la lelaki menjaga hati prmpuan. Bukan ?

14- jikalau lelaki tahu anda buat salah dan meminta maaf, tetapi prmpuan hnya sebut "it's ok, i tak marah u pun, takpe" itu menandakan dia marah lah tu. Sila buat ayat ayat jiwang bg hati prmpuan sejuk. Jgn sesekali igt mereka tidak marah kepada anda. Prmpuan sebenarnya seorang yang pendam.

15- Apa lagi eh ?

16- eh ayat no 11 tu mcm ayat no 1 bukan ? cuma terbalik balik kan je.

17-Ouhhh byk lagiiii

18- Prmpuan cpt trasa kalau lelaki tu panas baran. Seriously prmpuan tak suka lelaki ego tggi dan panas baran. mula mula mmg la boleh tahan, lama lama ? boleh jalan dgn ego kau dgn baran kau.

19- Prmpuan juga akan rimas jikalau lelaki mengada ngada gedik gedik mnja 24 jam, lepas tu 24 jam nak berkepit pun payah jugak. Sumpah rimas -.-'

20- Prmpuan suka jikalau hubungan itu ibarat sprti kawan tetapi tak kawan. eh mcm mana ntah. tapi ntah aku taktahu nak explain mcm mana. Tapi serious aku suka hubungan yang gila gamble dalam erti kata lain.

21- ok dah

22- aku dh ngantok

23- byeeeeeee

4 comments:

  1. ta abes baca lagi tapi sesaj na komen dulu. hahahaha

    ReplyDelete
  2. diyanahrodzi si cantik manisDecember 13, 2010 at 3:01 AM

    Bodoh padgie ni, jgn baca la. geli geli. nanti kau muntah. hahaha. pjg kan entry aku kali ni ?

    ReplyDelete
  3. tak ada lg panjang ke?
    kau punya nama tu mcm tak bole bla je.

    ReplyDelete