Tuesday, February 2, 2010

Tertinggal entry 1 February

Ciss ! Dh masuk bulan dua dah. Fuhh. *hembus habuk sat, blog dh lama dtnggalkan sejak sangap melihat cerita BOF di CD sehngga larut malam. Tgk hero hero hndsome pnya pasal, smpai terlupa yg dh masuk bulan Febuari. FERBUARI ! Bln dpean MARCH ! MARCH laa. Gua pnya result SPM bakal keluar bhaii. Lu org tak takut ke ? msti la lu org tak takut sbb lu org budak sekolah lagi. betul kan ? klu salah, korang dh tua la kott umur 20++.

Ok, dah lari tajuk. sbnrnya hari ni, yaa hari ni, bkn esok, bkn lusa, tapi tulat. Saya ingin menceritakan bertapa bestnya kalau saya jadi kaya dan berduit. Err, mcm tak kena je dgn tajuk. Kan ? takde la, aku dpt ilham ni, dari tgk cerita BOF la, drjat jauh beza antara kekasih juga kekasih. Si pakwe tu gila nak mampos. So klu aku ada duit mcm dia, list shoppng yg aku list kan skrng ni tapi tak tertunai lg ni, bakal di tunaikan dlm satu masa sahaja. Tapi tu angan-angan je lah kott nak tunaikan semua dlm satu masa, aku tak ckp tak boleh tunai, tapi nak dlm satu masa tu pun agak sukar. Skrng ni nak korek duit utk tpup pun susah, gua cll mmbr gua pkai pblc je. Lu org caya ? tak pnya. Sbb public dr rmh gua 1 batu jaraknya. So jgn lah prcaya.

Ok la, aku mmg suka berangan. Berangan bnda yg berfaedah lah kan. So hari ni gua listkan apa yg gua nak bila dh kaya nanti, dlm erti kata lain berduit. Bukan berduit sekadar sepolohsen, tetapi berpuluh ribu, or beratus ribu maybe. *even angan angan je ni, trpksa list sbb saja nak show off brtapa hebatnya angan angan aku ni. tett ! As a girl, biasa lah kan angan angan lebih, lagi lagi bilaberduit. Huhh, susah nya bila tak bkrja time cuti ni. So mari lihat ni. LIHAT NI dgn teliti. Tanpa mengelipkan mata anda, lihat sekali terus sahaja.

















JANGAN KELIP MATA ! Aku dh ckp Jangan !
Ok lest go on, gooooooo








1-Beli semua barang yg aku nak. Alaa, slalu aku buat window shoppng je kan, kali ni aku dh list kan apa yg aku nak, so skali beli tnpa memikirkan apa keburukkan. well, prmpuan kan. Smpruna hdup klu semua stuff yg aku nak ada.

2-Ambl lesen kereta merangkap beli kereta sekali. Dok tggu bapak aku, dia pun dok garu kepala kan. Kereta apa yaa ? Poshe ? nissan sky line ? salah eja ? hohoho. Aku nak MYVI, or proton saga pun boleh la. Paling coman la kan. Bru nmpk mcm kiut.

3-upgrade blik aku ni, deco blik mcm org kaya, even rumah mcm reban ayam. Hayoo -_-" sriously tak mcm blik anak dara. mak aku slalu ckp "kau ni, blik kau tak mcm anak dara, mcm anak drakula ada la"

4-As you know, hndpone aku dh 2 tahun aku pakai. So kita kena tnrform bertukar menjadi yg lebih moden dan cnggih. Weewwittt. Apapa pun aku tak snggap IPhone, aku nak Sony Ericsson je.

5-PSP, nak boleh ke ? tak lah. IPOD ke. Hmm, Yg boleh dgr lagu ? amenda ehh ? tapi aku nak la bnda tu.

6-Ni yg plgg penting ni, penting ! take a note, bagi mak ayah duit kan, sparuh pun jadi la. Diaorg yg mebesarkan kita. ececeh. Reject, JANGAN bg duit dkt pakwe makwe. Semua tak boleh pakai. Baik guna utk diri sndri dan keluarga :D

7-Blnja adk adk aku mkn Pizza, ehh takde yg lagi mahal ke ? dh diaorg kempunan Pizza je, soo bg la kan. Aku kan kakak yg baik :)

8-Well otak aku stuck

9-dh taktahu dh ni, keyboard dh rosak, tgn keram. Cramp ? apa dia ? kejang. salah eja. taktahu

10-Kahwinnnnnnn. HAHAHAHAHAHA.

11-Upah body guard dua org jaga aku. tett !

12-Beli rumah, hehe. Rumah laa. Plgg coman la kan, condom, silap. condo.

13-apa lagi ehh ?

14-Taktahu ni, bg idea sikit.

14-korang pkir la, klu aku igt aku update. choww !

2 comments:

  1. wahhh cita cita tinggi hhaaha

    ReplyDelete
  2. well, kita kena bercita cita tggi. baru mencapai kejayaan. hahaha

    ReplyDelete