Thursday, October 28, 2010

Apabila kawan bertemu lawan

Hari ni, aku cuma nak ckp eh tak silap bgtahu bahawa aku mmg la kawan yg tak guna. Seriouss. Aku tak tipu. Sepanjang aku berkawan, yg boleh tahan perangai aku ialah, zakiah hamid. kerana dia adalah seorang yg, err yg mmg boleh tahan dgn perangai aku la. Ehh tak, kerana kak kiah ni ada lah seorang yang jenis yang tak kisah. Betul. serious. Mak aku pun ckp, aku ni jenis yg tak boleh rapat dgn org, nti aku kuat cari gaduh. Bkn gaduh bertumbuk bertmpar, tapii, hmm dgn perangai annyoing aku ni, semua akan menyampah dgn aku. Mak aku pun ckp, hnya zack aka kak kiah ni je yg boleh tahan dgn aku. hahahaha. cool gila.


firstly aku terkilan sbb aku :




bukan la jenis pendengar yg setia. Mmg aku akan dgr masalah org, masalah kwn mmg aku akan dgr, tapiiiiiii aku bkn bukan la jenis kwn yg pndai solve masalah org, korang bagi la msalah apa pun, cerita la semuanya, aku akan dgr hanya dgr sahaja, tapi ku tak akan solvekan masalah korang, sbb masalah sndri pun aku tak blh nak handle mntak pndapat org. Seriously aku tak matang lagi -.-'




kedua, aku terkilan, sbb aku ni jenis yg kwn suka api api kan kwn. Ini la sifat buruk aku. Mak aku pun ckp aku ni suka api api kan org. Aku dh nmpk dh sifat ni ada dlm diri aku. Jgn la nak berkawan dgn aku.




yg ketiga, aku jenis yg hmm, tak boleh simpan rahsia. Ini perkara yg paling penting dlm frndship, so jgn laaa bg aku apa apa rahsia pun, aku takkan simpan. Sbb aku tak boleh dipercayai. Seriouss -.-'



yg keempat, aku mmg suka annoyingkan org sekeliling aku dgn perangai bangang aku ni. Siapa je rapat dgn aku msti dh akhir akhir nti dh lelame kwn dgn aku nti msti rasa rimas rapat dgn aku.




yg kelima, aku mmg suka mengumpat org mengutok org samaada di facebook, di luar, di blog, aku mmg jnis mengutok mngumpat org. So jgn la rapat dgn aku, mungkin kau mngsa yg seterusnya.


yg keenam, aku cpt lupa kwn. kecuali zack. huehuehuheue. Kwn lama aku akan buang jauh jauh bila dh dpt kwn baru. so jgn la kwn dgn aku.





Yg errrrrrr, yg kebrepa ? ntahh. semua aku nak bgtau keburukan aku, masak la aku. Haishhhh. cuma satu je, dlm persahabtan, aku tak suka bergaduh, klu sorang tacing, msti aku akan pjuk dia gila babiikkk smpai dia ok. Antara percaya atau tidak ? hanya yg rapat dgn aku je tahu.




kesimpulannya, jgn lah rapat dgn aku. Jgn sesekali ajak aku jadi bestfrnd forever korang, kerana aku suka tikam belakang korangg dan aku bukan la kawan yang baik utk dibuat kawan. Sekian -.-'

5 comments:

  1. betul tu. aku jenis tak kesah. haha. kau pun satu, CUBA BERUBAH ok. tanamkan sifat positif dalam hati kau. sentiasa ingat azam yang kau dh tanamkan tu.

    ReplyDelete
  2. tazkirah kau takde la byk mana pun. hahaha. aku cuba berubah, tapi errrrrr, mcm mana ? susah nyaa. hahaha

    ReplyDelete
  3. cubalah. ingat balik kesalahan lalu dan effect dari kesalahan - kesalahan lepas. kena sentiasa ingatkan diri kau. hmm. kau tak nak benda jadi balik kan ? muhasabah diri. haha. tak blh blaa ayat aku. tapi cubalah. kena cuba mcm2 cara baru boleh match. ikut keselesaan kau. azza tu ok apa ?

    ReplyDelete
  4. azza baik malas nak loginOctober 28, 2010 at 6:29 PM

    HAI AZZA DATANG! haha.

    nana satu fakta pasal u, u bukan tk reti simpan rhsia tp u tu jujur sgt. TERLALU OKAY! serius mula2 i ingt u ni tk boleh simpan tp sebenarnya u jujur sgt. u ckp apa yg u tau and u tktau mana satu patut ckp dgn tk patut. setakat ni i tahan je dgn kejujuran terlampau u tu. kelakar pn ada gak bila dah jujur sgt ni. inesen gilaaaa *ini ikhlas dr hati. sekian*

    ReplyDelete
  5. Haaaa, terima kasih semua. terima kasih. saya mmg lurus bendul orgnya. kihkihkihkih.


    saya taktau kenapa dgn diri saya sbnrnya. wahhhhhhhhh.

    ReplyDelete